Förslag på paddelturer

Kungsholmen runt

Att paddla turen på 10 km runt Kungsholmen är en klassiker bland Stockholms innerstadspaddlare. En väldigt vacker tur med en blandning av lugna kanalvatten och lite mer guppiga farledsvatten.  Turen tar ca 2 timmar i rent paddling. När ni kommer till Stadshuset har ni paddlat hälften. Håll till höger i den trånga delen av Karlbergs kanalen. På Riddarfjärden kan det var lite svårpaddlat, speciellt om det blåser och vågorna slår tillbaka från de höga kajerna.

Långholmen runt

Att paddla runt den lummiga ön Långholmen kan vara ett bra alternativ om man inte vill paddla hela vägen runt Kungsholmen. Turen är ca 7 km man börjar från Kajakkompaniet i Kristineberg. Väldigt lugn och fin paddling i Pålsundet mellan Långholmen och Reimersholme och Södermalm.

Karlbergkanalen

Att paddla Karlbergskanalen är ett bra alternativ om man vill börja med lite lugnare paddling. Det kan dock vara en hel del båtar som man måste uppmärksam på.

Lillsjön

Om det är väldigt blåsigt så kan en paddeltur till Lillsjön vara en bra idé. Via
en kort kanal står sjön i fri förbindelse
med Magretelundsviken, som är en del av
Ulvsundasjön. Lillsjön är för övrigt en väldigt bra fiskesjö, så om man vill ta med fiskeprylar kan ju det vara ett bra upplägg.